Home » Wellness » Wellness Arrangementen » Lichaamspakkingen

Hoe ziet een lichaamspakking er uit?

Als je een lichaamspakking krijgt wordt de huid eerst gescrubd. Dit gebeurt met een mineraal zout en wat olie. Door het inmasseren van het zout zal dit uiteindelijk oplossen. Het scrubben van de huid zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd en de doorbloeding wordt gestimuleerd. De poriën komen hierdoor meer open te staan en zullen ontvankelijker zijn voor de opname van de pakking.

Na de scrub word de lichaamspakking aangebracht waarna je wordt ingepakt in een folie en een deken om de lichaamswarmte te isoleren. Tevens lig je op een bedje van warme stenen zodat de pakking optimaal zijn werk kan doen.

Na een ontspannende rustperiode van ongeveer 20 minuten wordt de pakking verwijderd.  Hier na is er de keuze de behandeling uit te breiden met een massage of af te sluiten met een vocht inbrengende bodycreme/butter. Na de pakking wordt je volledig gemasseerd en je lichaam ook nog eens voorzien van een bodylotion. Bij elkaarelkaar ben je zo'n 2 tot 2,5 uur onder de pannen.

Als je graag een lichaamspakking wilt ondergaan kunnen we samen bepalen welke pakking geschikt is voor het doel dat je wilt bereiken. Het aanbod aan pakkingen is groter dan hier beschreven is omdat er op maat gewerkt kan worden door bijvoorbeeld het gebruik van etherische oliën of hydrolaten van kruiden.

Waarom lichaamspakkingen?

Er zijn vele doelen die je met een lichaamspakking kunt bereiken. Ze kunnen worden ingezet om te ontspannen of te verkwikken, de huid te verstevigen of de behandeling van een droge huid.

Daarnaast zijn lichaamspakkingen populair als aanvulling op lymfedrainagebehandelingen met als doel gewichtsverlies. Het resultaat van deze behandelingen zal voornamelijk vochtverlies zijn.

Ook het bewegingsapparaat kan veel baat hebben bij lichaamspakkingen. Denk bijv. aan het afvoeren van overtollige afvalstoffen na een zware sportinspanning. Het verzorgen van pijnstilling en het stimuleren van de doorbloeding bij reumatische klachten en fybromyalgie.

Klei/leem pakking (detox)

is 100% door de natuur samengesteld en onbewerkt en heeft o.a. de volgende eigenschappen:

  • zuigt de gifstoffen uit het lichaam op en geeft de mineralen af.
  • stimuleert de doorstroming van het bloed en activeert de heropbouw van de rode bloedlichaampjes
  • beschermt tegen in- en uitwendige vervuilingfactoren en kan verouderingsprocessen vertragen
  • remt bacteriologische activiteiten
  • neemt geur en uitscheidingen van de huid op
  • verzacht en ontspant plaatselijke ontstekingen
  • ruimt onderhuidse bloeduitstortingen op
  • verbetert de doorbloeding
  • bevordert de regeneratie van het huidweefsel
  • wordt verdragen door de huid die geen zeep kan verdragen

Er zijn geen bijwerkingen bekend van deze pakking

Klik hier om een tekst te typen.