• Wil je vandaag gemasserd worden, bel nu meteen.
  • Boek nu onze kennismakingsactie
  • Bestel nu je VIP card voor 25% korting.
  • Reserveer nu onze Black Friday deal
  • Like ons op Facebook en maak kans op gratis massage.

FAQ

Wat zijn de bewezen voordelen van een massage/behandeling?

Massages kennen zowel lichamelijke en mentale voordelen.
Het is bewezen dat massages lichamelijk meerdere positieve gevolgen hebben. Allereerst helpt een massage uw pijn als gevolg van stress te verminderen. Regelmatig een massage ondergaan, gaat bijvoorbeeld (spannings-)hoofdpijn tegen. Ten tweede werken massages verlichtend bij spierspanning en spierstijfheid. Daarnaast helpen ze spierspasmen tegen te gaan. Hiermee verbetert u de flexibiliteit van uw gewrichten. Het helpt u om dieper en makkelijker te ademen en verlaagt een hoge bloeddruk. Mede daardoor kun u uw sportieve prestaties verbeteren. Als laatste versterkt een massage uw immuunsysteem. Hierdoor wordt uw huid gezonder.

Op mentaal vlak is algemeen bekend dat massages uw geestelijke rust verbeteren, alertheid ondersteunt en stress helpt verminderen. Het geeft een gevoel van welbehagen en stimuleert uw bewustzijn ten aanzien van de relatie tussen lichaam en geest.

Hoe werkt een intake bij Reset Lifestyle?

De eerste keer dat u komt voor een massagebehandeling vindt er een intake plaats. Deze intake is kosteloos en gaat uiteraard niet van uw massagetijd af. Tijdens de intake vragen we u naar een aantal persoonlijke gegevens en bespreken we zaken zoals uw wensen, de mogelijkheden en uw fysieke conditie. Zo krijg u een op u afgestemde massage.

Hoe kan ik bij jullie betalen?

De meest handige manier om te betalen is middels ons Rittenkaart-systeem (lees onze Rittenkaart informatie). Verder kunt u online betalen bij het boeken (De kennismakinsmassages?).Dit geld uitsluitend voor nieuwe klanten, daarna is het mogelijk dat wij de massage reserveren.

Hebben jullie een douche?

Wij beschikken niet over een douche op onze massagelocatie. We raden u aan om kledingstukken aan te trekken die gemakkelijk zitten en waar een beetje olie op mag komen. Hoewel we u na de massage grondig zullen afnemen met een handdoek, is het onvermijdelijk dat er wat olie op de huid achterblijft.

Moet ik zelf nog iets meenemen?

Nee, dat is niet nodig. Reset Lifestyle voorziet in alle zaken die nodig zijn gedurende de massage, zoals handdoeken, olie, etc.

Wat houd ik aan / Wat trek ik uit?

In de regel kleedt u zich uit tot aan uw ondergoed. Sieraden kunnen af, zodat de masseurs nergens achter blijven haken en u zich niet kunt bezeren. We masseren bij de meeste behandelingen met olie op de huid, daarom is het handig om zo veel mogelijk uit te trekken.

Bij sommige behandelingen, zoals bij ayurveda of tantra is het wel zo handig dat u naakt op behandeltafel ligt. Er wordt daar met veel meer olie gewerkt dan bij een klassieke of sportmassage.

Hoe zorg ik dat ik optimaal resultaat haal uit de massage?

Zorg dat u niet gehaast aankomt. Plan wat extra tijd in, zowel voor als na uw afspraak. De masseur zal de tijd nemen om u even “aan te laten komen” en is erop ingesteld om het u zo comfortabel mogelijk te maken.

Schroom niet om aan te geven wat u prettig vindt. Vraag bijvoorbeeld gerust om een extra handdoek tegen afkoeling of geef aan wanneer u meer of minder stevig gemasseerd wilt worden. Wanneer u zich helemaal op uw gemak voelt en u ontspant, heeft de behandeling veel meer effect.

Worden de massages vergoed door de verzekering?

Helaas zit (sport)massage niet in het vergoedingenpakket van zorgverzekeraars.
Toch is het mogelijk dat hier in de toekomst verandering in komt. Controleer daarom de aangeboden polissen van de zorgverzekeraars goed bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig voor een massage?

U heeft geen doorverwijzing van uw huisarts nodig om een afspraak te maken voor een behandeling.

Masseren jullie ook aan huis?

Klein massage verzorgt ook massages aan huis. Neem hiervoor tijdig contact met ons op. Wij sturen u dan een offerte. De prijs is geheel afhankelijk van het aantal personen en de plaats waar de massage gegeven dient te worden.

Wat gebeurt er in mijn lijf door een massage?

Door massage komen diverse stoffen vrij in het lichaam. De neuro-hormonale verklaring gaat ervanuit dat bepaalde stoffen invloed hebben op pijn en op het algemene welbevinden (zoals vermindering van stress, spanning, angst en stemmingswisselingen). Massage stimuleert de productie van deze invloedrijke stoffen. Voornamelijk endorfine, serotonine en histamine. Endorfine is de lichaamseigen pijnstiller. Serotonine is als gelukshormoon betrokken bij stemming, slaap, emotie en eetlust. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Histamine stimuleert de doorbloeding van het lichaam, werkt ontstekingsremmend en pijndempend.

Waarom moet ik water drinken na een massage?

Na de massage krijg u altijd een glas water aangeboden. Na een tijd te hebben gelegen op de massagetafel, hebben de meeste mensen wel dorst en zin in een glas water. Maar er zit meer achter dan alleen het lessen van dorst.

Een massage bevordert de afvoer van afvalstoffen. Water drinken helpt om de vrijgekomen afvalstoffen via de nieren en de blaas te verwijderen uit uw lichaam. Een of twee glazen na (en eventueel ook voor) een massage zijn voldoende.

Een massage stimuleert ook de bloedsomloop. Het gevolg hiervan is dat water sneller uit het lichaam wordt afgevoerd. Als u na een massage niet genoeg drinkt, kunt u last krijgen van hoofdpijn als uitdrogingsverschijnsel. Heeft u direct na de massage nog geen behoefte aan een glas water? Vergeet dan niet om thuis wat water te drinken.

U heeft meer profijt van de positieve gevolgen van een massage als u water drinkt.

Hoe vaak moet ik gemasseerd worden om van mijn klacht af te komen?

Een standaard antwoord hierop is niet te geven. Het effect van massage is cumulatief. Hoe regelmatiger u gemasseerd wordt, hoe beter en sneller uw lichaam erop zal reageren. Een enkele massage kan een langdurig bestaand probleem niet oplossen. Het heeft dagen, weken, soms jaren geduurd om klachten te ontwikkelen. Dit kan niet in één massage opgelost worden.’

Eénmaal per maand is een passende frequentie als onderdeel van een gezonde leefstijl. Bij stress kan een één- of tweewekelijkse behandeling u de noodzakelijke ondersteuning bieden om te ontspannen.

Ik heb een allergie, kan ik dan gemasseerd worden?

Het ligt eraan welke allergie u heeft. Geef het in ieder geval aan wanneer u een notenallergie hebt in verband met een mogelijke reactie op de massageolie. Twijfelt u of u gemasseerd mag worden? Overleg dan altijd even met uw arts.

Wanneer mag ik absoluut geen massage ondergaan?

Soms is er sprake van contra-indicaties, dit wil zeggen dat u niet gemasseerd mag worden. Deze contra-indicatie kan gelden voor het hele lichaam. Soms geldt deze alleen lokaal, bijvoorbeeld alleen de benen. Bij de volgende gevallen mag u geen massage ondergaan:

Algehele contra-indicaties
Koorts
Als u last heeft van verhoging kun u niet gemasseerd worden. Door de massage wordt de doorbloeding bevorderd en verergert de koorts of de aanleiding daarvan
Ontsteking in het te behandelen gebied

Kwaadaardige tumoren in het te behandelen gebied (dit is in verband met het mogelijk stimuleren van de groei en van de uitzaaiing)

Trombose in het te behandelen gebied (in verband met de kans op een embolie)

Onwel zijn zonder bekende oorzaak

Beperkte contra-indicaties (dit gebied kan niet gemasseerd worden)
– Lokale infecties
– Verse littekens of tatoeages
– Fractuur
– Spataders
– Vervellende huid

Bij twijfel is het altijd raadzaam met uw behandelend arts te overleggen of u gemasseerd mag worden.

Hoe lang heb ik profijt van een massage?

Dit verschilt per persoon. De ene persoon voelt nog dagenlang een duidelijk weldadig effect, bij de ander kan dit gevoel zich veel subtieler manifesteren door bijvoorbeeld meer energie, beter slapen en beduidend minder algehele spierspanning.

Geven jullie ook erotische massages?

Nee, daarvoor dient u bij een ander type masseur te zijn. Reset Lifestyle houdt zich bezig met leefstijl. Niet voor genotsdoeleinden.

Waar moet ik rekening mee houden na een massage?

Na een massage moet u rekening houden met een aantal zaken.

Tijdens een massagebehandeling keert u meer in uzelf, vaak zijn mensen na afloop van een behandeling minder alert. Neem uzelf daarom na afloop in acht, zeker in het verkeer. Het is aan te raden direct na de behandeling geen intensieve bezigheden te plannen.

Verder is het verstandig veel water of kruidenthee te drinken na een massage om afvalstoffen af te voeren die zijn losgemaakt. Het effect van een massage werkt na een behandeling vaak langer door, geef uzelf daar de tijd en ruimte voor.

Na een behandeling kunnen uw spieren nog een dag of twee gevoelig zijn. Zijn uw spieren na afloop langer dan twee dagen gevoelig, laat het ons dan weten. Meestal is het dan verstandig de intensiteit van vervolgbehandelingen aan te passen.

De laatste punten waar u rekening mee moet houden zijn de emotionele of energetische gevolgen die na de behandeling langer kunnen doorwerken. Een massage brengt u dichter bij uzelf en bij wat er in u left. Dit kan waardevolle informatie opleveren, die u helpt uzelf beter te leren kennen en uw leven beter af te stemmen op wie u echt bent.

Hoe groot is het risico dat mijn kleding vies wordt tijdens een massage??

Dit hangt af van het type massage dat u kiest. Bij een Ayurvedische behandeling of een Tantra sessie wordt meer olie gebruikt dan bij een ontspanningsmassage. Na afloop van de massage haalt de masseur altijd een handdoek over de behandelde zone(s) maar er kan altijd een klein laagje olie achterblijven op de huid. Wij adviseren om hier rekening mee te houden bij de keuze van uw kleding.

Krijg ik korting als ik vaker naar Reset Lifestyle kom?

Jazeker! Trouwe klanten belonen wij. 

Kijk bij het kopje over de Rittenkaarten voor meer informatie.