• Wil je vandaag gemasserd worden, bel nu meteen.
  • Boek nu onze kennismakingsactie
  • Bestel nu je VIP card voor 25% korting.
  • Reserveer nu onze Black Friday deal
  • Like ons op Facebook en maak kans op gratis massage.

Op deze pagina's presenteren we een overzicht van andere methoden waarmee we werken. Ayurveda is een breed gebaseerd natuurgeneeskundig concept met een holistische behandelingsbenadering. Hier vindt u enkele behandelingen die door de Veda's zijn uitgebracht en die naast Ayurvedische massages werken.
We willen dit menu-item ook gebruiken om te verwijzen naar andere vormen van lichaamstherapie die we voor onze behandelingen willen gebruiken.
De selectie en combinatie van verschillende maatregelen gebeurt altijd in overleg met u, afgestemd op de respectieve behoeften, symptomen en behandelingsdoelen.

60 minuten

Chakra Klankschalen

Chakra's zijn energiecentra in het lichaam die je energie verdelen. Elke chakra is van invloed op een specifiek levensgebied zoals bv. je hart, je vitaliteit, je (wils-)kracht of je communicatieve vaardigheden. In ons lichaam bevinden zich meerdere chakra's. Het belangrijkste zijn de zeven hoofdchakra's. Elk chakra zorgt voor energievoorziening van bepaalde gedeeltes in je lichaam en ondersteunt bepaalde functies op geestelijk en lichamelijk niveau. Klankmassage werkt met trillingen, die inwerken op lichaam, ziel en geest. Door traumatische ervaringen in het verleden en uit het heden kunnen er blokkades optreden waardoor de energie niet meer optimaal kan doorstromen. Het gevolg kan zijn dat de mens lichamelijk of geestelijke ziek wordt.
Met een klopper worden de schalen die op het lichaam of in de aura worden gezet, zachtjes aangeslagen. De klankvolle tonen van de schalen werken in op ons lichaam en hebben een harmoniserende werking. Er ontstaat een diepe ontspanning, die balans brengt en helpt om spanningen en blokkades te kunnen loslaten! Als je na diverse behandelingen steeds meer in balans komt, word je zekerder van jezelf en kom je meer en meer in je kracht te staan! Dit alles helpt om vrij van stress en ontspannen in de wereld te staan! De chakra klankschalen zijn specifiek ontworpen voor de chakra's.


Chakra edelstenen 

Een aantrekkelijke uitstraling van mensen is het resultaat van een goede balans tussen lichaam en geest. Vaak is dit zichtbaar aan de buitenkant van mensen: de huid. De huid verwennen met etherische oliën en edelstenen is als het ware een super beauty behandeling. De huid gaat stralen, wordt steviger en verlevendigt. De huid krijgt met de edelsteenmassage een zeer goede doorstroming en deze massage is voor elk huidtype geschikt. Ook bij huid-problemen is de combinatie van etherische oliën en edelstenen zeer effectief. Na een aromatherapeutische edelsteenmassage ziet iemand er stralend, blij, ontspannen en gelukkig uit, van binnen en van buiten. Dat gevoel heeft alles te maken met energie uitwisseling. Energie maakt iemand energiek, bruisend en creatief. Gebrek aan energie maakt iemand moe en lusteloos. Edelstenen en etherische oliën geven energie die direct uit de natuur afkomstig is. Tijdens een aromathera-peutische edelsteenbehandeling vindt er een energie uitwisseling plaats tussen de etherische olie, edelsteen en de mens. Net als bij een uitwisseling tussen twee mensen is er een klik of geen klik. Men spreekt dan vaak van chemie tussen mensen. Als die chemie er is dan voelt dat goed en voelen beide personen zich gevoed en vol energie. Voor het verwennen wordt er gekozen voor etherische oliën die de persoon op dat moment aangenaam vindt en wordt er gewerkt met de edelstenen die men intuïtief op dat moment de mooiste vindt qua kleur. Hierdoor zult u zich goed voelen tijdens en na een aromatherapeutische edelsteenmassage.


Chakra olie

Een heerlijke massage met pure etherische oliën, speciaal samengesteld op je lichaam en/of klachten.

Etherische oliën zijn afkomstig van geneeskrachtige planten, kruiden en bomen. Ze bevatten dus de werkzame, heilzame stoffen die diep door dringen in je huid. De werkzame stoffen worden opgenomen via je huid , komen in je bloedbaan terecht en kunnen op deze manier je organen bereiken. De heilzame werking van de olie zet veel in beweging in je lichaam. Tevens ruiken de etherische oliën heerlijk, geur doet veel meer dan je denkt. Reuk is een van je sterkste zintuigen en valt dan ook niet te onderschatten. Het aroma stijgt bij inhalatie via je neus naar het onderste deel van je hersenen, dit is het gebied dat je humeur en emoties bepaalt. Aroma's beïnvloeden dus hoe jij je voelt en wat je stemming is. Tijdens een aromatherapeutische massage worden dus je lichaam en geest weer in balans gebracht.

Je kunt etherische oliën vermengen, ze vullen dan elkaar aan. In de meeste gevallen zal er gebruik worden gemaakt van twee tot vier etherische oliën. De basisolie (amandel, jojoba of aloë vera) zal op uw huidtype af worden gestemd, hieraan worden de etherische oliën toegevoegd.


Oorkaarsen

Een Oorkaarsbehandeling is een diep reinigende massage die zorgt voor een diepe ontspanning. De massage stimuleert het lymfesysteem en werkt op energieblokkades.

Bij deze massage maak ik gebruik van TADÉ oorkaarsen. Deze bevatten Kurkuma, dat een ontstekingsremmende werking heeft en zuiverend werkt. Een Oorkaarsbehandeling is een goede manier om te ontgiften.

Tijdens de behandeling laat ik de oorkaars in je oor tot een bepaald punt opbranden. Hierdoor komt er rook vrij in je oor. Deze circuleert tot diep in de gehoorgang en geeft een weldadige, ontspannende warmte af. 

Een Oorkaarsbehandeling is voor iedereen geschikt, zowel volwassenen als kinderen. Bij bepaalde oorproblemen wordt de kaars buiten het oor geplaatst, bijvoorbeeld bij een geperforeerd trommelvlies, een acute ontsteking of bij buisjes in de oren.