• Wil je vandaag gemasserd worden, bel nu meteen.
 • Boek nu onze kennismakingsactie
 • Bestel nu je VIP card voor 25% korting.
 • Reserveer nu onze Black Friday deal
 • Like ons op Facebook en maak kans op gratis massage.
Eerste keer » Aanbod » Arrangementen & specials » Lichaamspakkingsarrangement

Lichaamspakkingsarrangement

Hoe ziet een lichaamspakking er uit?

Als je een lichaamspakking krijgt wordt de huid eerst gescrubd. Dit gebeurt met een mineraal zout en wat olie. Door het inmasseren van het zout zal dit uiteindelijk oplossen. Het scrubben van de huid zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd en de doorbloeding wordt gestimuleerd. De poriën komen hierdoor meer open te staan en zullen ontvankelijker zijn voor de opname van de pakking.

Na de scrub word de lichaamspakking aangebracht waarna je wordt ingepakt in een folie en een deken om de lichaamswarmte te isoleren. Tevens lig je op een bedje van warme stenen zodat de pakking optimaal zijn werk kan doen.

Na een ontspannende rustperiode van ongeveer 20 minuten wordt de pakking verwijderd.  Na de pakking wordt je naar keuze volledig of gedeeltelijk gemasseerd en je lichaam ook nog eens voorzien van een bodylotion. Bij elkaar ben je zo'n 2 tot 3 uur onder de pannen.

Als je graag een lichaamspakking wilt ondergaan kunnen we samen bepalen welke pakking geschikt is voor het doel dat je wilt bereiken. Het aanbod aan pakkingen is groter dan hier beschreven is omdat er op maat gewerkt kan worden door bijvoorbeeld het gebruik van etherische oliën of hydrolaten van kruiden.

Waarom lichaamspakkingen?

Er zijn vele doelen die je met een lichaamspakking kunt bereiken. Ze kunnen worden ingezet om te ontspannen of te verkwikken, de huid te verstevigen of de behandeling van een droge huid.

Daarnaast zijn lichaamspakkingen populair als aanvulling op lymfedrainagebehandelingen met als doel gewichtsverlies. Het resultaat van deze behandelingen zal voornamelijk vochtverlies zijn.

Ook het bewegingsapparaat kan veel baat hebben bij lichaamspakkingen. Denk bijv. aan het afvoeren van overtollige afvalstoffen na een zware sportinspanning. Het verzorgen van pijnstilling en het stimuleren van de doorbloeding bij reumatische klachten en fybromyalgie.

Alles lichaamspakkingen duren 120 minuten

Klei/leem pakking (detox)

is 100% door de natuur samengesteld en onbewerkt en heeft o.a. de volgende eigenschappen:

 • zuigt de gifstoffen uit het lichaam op en geeft de mineralen af.
 • stimuleert de doorstroming van het bloed en activeert de heropbouw van de rode bloedlichaampjes
 • beschermt tegen in- en uitwendige vervuilingfactoren en kan verouderingsprocessen vertragen
 • remt bacteriologische activiteiten
 • neemt geur en uitscheidingen van de huid op
 • verzacht en ontspant plaatselijke ontstekingen
 • ruimt onderhuidse bloeduitstortingen op
 • verbetert de doorbloeding
 • bevordert de regeneratie van het huidweefsel
 • wordt verdragen door de huid die geen zeep kan verdragen

Er zijn geen bijwerkingen bekend van deze pakking

Cacao

De werking van de cacaopakking:
Theobromine, een cacao molecule, zorgt ervoor dat de lipiden verbinden en helpt dus bij het verwijderen van ongewenst vet. De hoge concentratie aan mineralen, voornamelijk magnesium, is essentieel om de spierspanning in het lichaam te behouden. De polyfenolen en vitamine A van cacao hebben eigenschappen die het verouderingsproces tegen gaan. Bovendien geeft het zelfs een verwarmend effect, een ontspannen gevoel en bevordert het de transpiratie, hetgeen gifstoffen helpt te verwijderen. Daarnaast stimuleert het ook de actieve ingrediënten van de warme chocolade mousse.  

Honing

Een honingpakking is een diep verzorgende pakking. Honing bevat diverse suikers, mineralen en sporenelementen die tevens een voedende waarde voor de huid hebben. De huid wordt vernieuwd en gevoed met een dieptewerking. Na de behandeling is de huid sterk en zacht.
Functie van deze pakking is een natuurlijke scrub, drainage, verzorgend, verzachtend en verstevigend.  

Kokos

Deze pakking is verrijkt met diverse ingrediënten voor extra voeding en verzorging van de huid o.a. met dermatologische lotion en kokosmelk.
Na deze pakking voelt de huid zacht en zuiver aan.
De pakking is dermatologisch getest en ph huidneutraal, waardoor het tevens geschikt is voor mensen met een gevoelige en/of droge huid (vocht regulerend).
De huid wordt door de toevoeging van natuurlijke gemalen kokos ook nog licht gescrubd waardoor er een nog mooier resultaat ontstaat.